(recept
si oblíbilo 7 návštěvníků)
Špenát s bramborovým knedlíčkem plněný uzeným masem
Potřebné ingredience
špenát: sekaný špenát (mražený), cibule, masox, máslo + olej, hl. mouka, mléko,smetana, asi 5stroužků česneku, sůl popř. vegeta a trochu pepře. Bramborový knedlík: bramborové těsto (buď domací nebo koupené v sáčku), uzené kosti vařené asi 20min v papiňáku , asi 2 na kolečka krájené cibule, pomaloučku smažené na trošce másla s olejem
Postup přípravy
Nejdříve si rozpustím trochu másla s olejem, přidám nadrobno nakrájenou cibulku, nechám zesklovatět, pak přidám mražený špenát, přiliju vodu + kostku masoxu. Necháme pod pokličkou chvíli dusit cca 10minut, mezitím si rozpustím máslo, přisypu mouku, udělám jíšku zaliju trochou mléka. Tuto kaši vmíchám ke špenátu a nechám volně vařit cca 20 minut. Pak přidám rozdrcený česnek, trochu přikápnu šlehačky na zjemnění a dochutím solí, pepřem.
Knedlíky: tentokrát jsem dělala rychlovku ze sáčku... Směs připravíme podle návodu, já uždibovala po lžících, dělala jsem placku do toho dala uvařené masíčko a udělala kuličku, hodila do vroucí osolené vody a vařila asi 15 minut. Bylo to rychlé... Přeji dobrou chuť
Knedlíky: tentokrát jsem dělala rychlovku ze sáčku... Směs připravíme podle návodu, já uždibovala po lžících, dělala jsem placku do toho dala uvařené masíčko a udělala kuličku, hodila do vroucí osolené vody a vařila asi 15 minut. Bylo to rychlé... Přeji dobrou chuť
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
tygrova
(upraveno)
30. 7. 2008, 11:03
jééé to jsou chutě mňam mňam,ale není kdo by mě uvařil
zdenča50
(upraveno)
30. 7. 2008, 8:10
Nádhera. Hned bych zašla na oběd. Vypadá to tak jedle
wicht
(upraveno)
30. 7. 2008, 11:32
@zdenča50
no tak to je smůla
wicht
(upraveno)
30. 7. 2008, 10:42
@zdenča50
klidně přijďte, budu čekat
avynka
(upraveno)
30. 7. 2008, 0:16
Mňam !!! Vypadá to krásně, hned bych si dala . Toto jídlo miluju . Sice jsem se před chvilkou rozhodla, že se sebou musím začít něco dělat, neb se za chvilku neunesu, ale nic se nemá přehánět . Ještě tento týden toto jídlo udělám, dají si "do nosu " i děcka. Už se těšííím, děkuji za tip !!!
wicht
(upraveno)
30. 7. 2008, 7:59
@avynka
děkuji